VENTIS Scheepstimmerwerk  
   
   
Filmpjes
 
       
 

Ventis genomineerd voor WBG Runner Up Prijs 2017
winter 2017

In het kader van de nominatie voor de WBG Runner Up Prijs 2017 van de Westfriese Bedrijven Groep, waar Ventis doordrong tot de laatste drie, werd een kleine bedrijfsimpressie gemaakt door Starletti (www.starletti.nl). In 35 seconden ons hele bedrijf laten zien! Dat gaat heel snel!

 
     
 

Made in Enkhuizen
november 2016

In "Hoe heurt 't eigenlijk" bezoekt Jord Kelder de Schooner "Elena", waarvoor Ventis / Brasker Masten alle rondhouten heeft gemaakt. Oftewel:"...made in Enkhuizen!"

 
     
  Timelapse Hijsen van 3 masten en 1 bootje
oktober 2014
 
     
 

Amore Vici pakt in
januari 2014

Aan de steiger van Ventis Scheepstimmerwerk ligt de "Amore Vice". Het dak van de roef is aan vervanging toe en om droog en windvrij te kunnen werken wordt een tent gebouwd. Een timelapse legt behalve de vorderingen ook verandering van weer vast.

 
     
   
   
  8mR "Saskia"
voorjaar 2013

Nieuwe mast en diverse restauartiewerkzaamheden aan 8mR "Sakia" (zie ook Aansprekende projecten)werden steeds door de projectleider in korte videoverslagen vastgelegd.
 
     
 

Hoepels stomen
april 2013

Voor Schooner "Elena" heeft Ventis nieuwe masthoepels laten maken. In het filmpje is goed te zien hoe zo'n hoepel van een lange lat essenhout, uit de stoomkist komt en om een ronde mal gedraaid wordt.

 
     
  Twee masten op transport
april 2013

In april heeft Ventis twee Brasker Masten afgeleverd: één voor een wedstrijd Skûtsje en één voor een lemsteraak. Deze gingen allebei op dezelfde dag op transport richting Friesland.
 
     
  Klantendag
12 januari 2013

Zo langzamerhand begint het een traditie te worden: de klantendag in de winter. Dit keer hield Vester Knibbe van Tuned - Rigs and Ropes een verhaal over modern tuigen. Verder was het een gezellig samenzijn.
 
     
  Een goede wens voor het nieuwe jaar
december 2012-januari 2013

Vergeet het geluid niet aan te zetten voor het beste resultaat!
       
     
  Schooner "Elena" tijdens Les Voiles de St. Tropez
september 2012

Tijdens Les Voiles de St. Tropez zeilde Schooner "Elena" met de nieuwe (zeer lange) giek en boegspriet. Een prachtig gezicht.
 
     
 

Uitzicht over het Markermeer
22 en 23 ugustus 2012

Op een zonnige en enigszins winderige dag hebben we bij Ventis een fantastisch uitzicht over het Markermeer.
Wolken razen voorbij, zeilschepen varen van bakboord naar stuurboord, of andersom, de zon speelt met het water, golven rollen af en aan en masten schommelen.
Een charterschipper, wiens gaffel gebroken is, komt even langs de steiger voor een noodreparatie.
's Nachts is er niet meer te zien dan het havenlicht en is het "l'heure bleu" enorm geheimzinnig.
De wereld ontwaakt wazig, maar halverwege de ochtend is het tijd voor een reclameboodschap.

 
     
  Ballet bij de mastenmakerij
Augustus 2012

Bij Ventis Scheepstimmerwerk zijn we bezig met de productie van extra lange giek voor een Schoener. We hebben het dan over een lengte van 26 meter en een doorsnee van 51 cm!
Bij het in elkaar lijmen dienen de latten gekeerd te worden en dat kan alleen maar door ze stuk voor stuk naar buiten te dragen, op de weg om te draaien en weer terug naar binnen. Een klus voor 5 man.
 
     
  Nieuwe mast voor 8mR zeiljacht
Voorjaar 2012

De nieuwe mast voor 8mR "Svanevit" wordt geplaatst.
 
       
    Y